Freecell pasijans

Freecell pasijans

Freecell Solitaire, kako mu ime govori, solo je igra u koju se može biti jako zabavno igrati. U početku bi moglo izgledati pomalo zbunjujuće i izazovno, ali kad pravila postanu jasna, zapravo ih je vrlo lako slijediti. Svrha igre je na kraju stvoriti četiri hrpe karata u temeljnim hrpama, jednu po odijelu, počevši od Asa i završavajući s Kraljem. Koriste se samo 52 karte iz hrpe, a 13 karata završava u svakoj hrpi za određenu boju.

Postoji mnogo verzija igre, ali u ovoj posebnoj postoji osam hrpa otvorenih karata u bilo kojem slučajnom redoslijedu. Glavno pravilo igre je postaviti sljedeću kartu s najnižom vrijednošću iznad postojeće u bilo kojoj hrpi karata, a mora biti različite boje - crvena preko crne ili crna preko crvene. Na primjer, ako je otvoreno osam dijamanata, samo sedam pikova ili sedam klubova može se postaviti na vrh te kartice. Sedam od dijamanata ili sedam od srca ne bi bili dopušteni jer su iste boje kao i postojeća otvorena karta.

Na gornjoj lijevoj strani nalaze se četiri prazne hrpe. Oni se mogu koristiti za postavljanje karata koje privremeno nisu potrebne za rješavanje igre. Oni se trenutno mogu koristiti kao rezervirana mjesta za otvaranje drugih karata koje mogu pomoći u rješavanju igre. Imajte na umu da se samo četiri karte mogu premjestiti u ova prazna mjesta, pa je izazov pronaći kartice skrivene iza ovih karata koje mogu pomoći u rješavanju igre. Nakon što imate odgovarajuću kartu u bilo kojoj od donjih hrpa, karte s ove četiri hrpe mogu se pomaknuti unatrag prema silaznom redoslijedu različite boje.

Nakon što se na bilo kojoj hrpi otvori kartica Ace, može se premjestiti na jednu od četiri hrpe temelja u gornjem desnom kutu. Kako više karata postaje dostupno uzlaznim redoslijedom iste boje, one se mogu postaviti na donje u temeljnim hrpama. Igra se dobiva nakon što su sve karte postavljene u četiri temeljne hrpe. Ali zapamtite, postoji i mjerač vremena, pa je cilj igre premjestiti karte što je brže moguće na odgovarajuće hrpe temelja!
Bubble Shooter Sve igre - Kontakt - Pravila o privatnosti